Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Metin Mengüç: Balıkesir ili sınırları içinde 10 bin lisanslı futbolcu var”

Metin Mengüç:  Balıkesir ili sınırları içinde 10 bin lisanslı futbolcu var”

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, önümüzdeki 2014-2015 sezonunda tüm kulüplere ve sporculara başarılar diledi.

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, önümüzdeki 2014-2015 sezonunda tüm kulüplere ve sporculara başarılar diledi. Bu sezon Balıkesir ili sınırları içinde Bölgesel Amatör Lig(BAL), Süper Lig’de ve 1. Amatör Lig’de toplam 57, 2. Amatör Lig’de ise 40 takımın mücadele vereceğini belirten Mengüç, “İlimizde hâlen 10 bin lisanslı futbolcu bulunuyor” dedi. Aynı zamanda Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, TFF Amatör İşler Kurulu ve Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Mengüç, şu değerlendirmede bulundu:
“Balıkesir ili sınırları içindeki kulüplerin altyapı tesisleri, eskiye göre daha iyi olmasına karşın yine de yetersiz. Kulüpler, altyapılarını mutlaka geliştirmek zorundalar. İlimiz sınırları içinde toplam 50 futbol sahası var. Eski yıllarda, Balıkesir’den üçü 2. Türkiye Ligi, dördü ise 3. Türkiye Ligi’nde mücadele veren 7 takımımız vardı. Bu rakama ulaşmamız gerekiyor.”
10 yıldan beri Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı görevini sürdüren Mengüç, Bandırma’ya gelerek, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ertunç İşbay ile yeni sezonun hazırlıklarını gözden geçirdi. Balıkesir geneline, tüm spor dallarında 55 bin dolayında lisanslı sporcu bulunduğuna işaret eden Mengüç, “Ülkemiz genelinde 56 federasyonun bulunduğu düşünülürse bu sayı az sayılmaz” diye konuştu. Bu yıl BAL Ligi’nde Erdekspor, Sındırgı Belediyespor ve Balıkesir Belediyespor’un mücadele vereceklerini vurgulayan Mengüç, futbolun öncelikle şov oyunu olduğuna dikkati çekerken, tüm takımlara fair-play çizgisinde başarılar diledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı